Welkom op de website van Historische Machines Hageland.

De naam Historisch Machines Hageland zegt al erg veel. Onze interesse zijn oude machines
maar vooral tractoren, we zijn gelegen te Sint-Joris-Winge, in het Hageland.

Ontstaan

Het ontstaan van Historische Machines Hageland is een initiatief geweest van de geboren en getogen Hagelander Wim Wuyts. Van jongs af aan was Wim al erg gefascineerd door tractoren, machines en landbouw. Eén van Wim zijn favoriete activiteiten was op een warme zondag met zijn vrienden een ritje met de tractor te maken. Hij had het gevoel dat er in het Hageland weinig of geen evenementen waren rond enkel oldtimertractoren en –machines. In 2010 begon het te kriebelen om zelf iets te organiseren en samen met zijn echtgenote Dominique zijn ze toen gestart met een rondrit voor oldtimertractoren in 2011.

Ze zijn erg kleinschalig begonnen maar ondertussen is dit uitgegroeid tot een jaarlijkse gewoonte en is er elk jaar meer en meer belangstelling bij zowel jong en oud.

Toekomst

In de toekomst hopen we nog verder te groeien en de geschiedenis en werking van oude machines nog meer aan bod te laten komen, we willen ons niet alleen focussen op de machines maar ook de landbouw op zich, hoe het er in de jaren ’60 allemaal aan toe ging op het veld. Dit zullen we doen a.d.h.v. allerlei extra activiteiten zoals een demoveld waar de ganse dag aan grondbewerking kan gedaan worden, vlegeldorsen en zo laten zien hoe er vroeger gezaaid, geoogst en gedorst werd enz.

Hopelijk kunnen we jullie verwelkomen
op een van onze edities!

Historische Machines Hageland

Wim & Dominique